en dagje Amsterdam, het is niet alleen bij de jongeren in Nederland erg populair. Uit omliggende landen komen de jongeren graag naar Amsterdam om hier eens naar de coffeeshop te gaan. Amsterdam staat ook echt bekend om de coffeeshops, maar is dit ook de reden dat veel Nederlandse jongeren naar Amsterdam gaan? Uit onderzoek is naar voren gekomen dat veel dames graag naar Amsterdam komen omdat ze hier lekker kunnen shoppen. Ze zijn wel eens uitgekeken op hun eigen stad en willen hier een dagje door gaan brengen. Het liefst natuurlijk als er aanbiedingen zijn en zodat ze eens volop in kunnen slaan!

Als je door Amsterdam loopt merk je dat er niet alleen veel Nederlanders rondlopen. Er lopen mensen uit de hele wereld rond, vanwege de studie, onderzoek, een baan, voor vakantie, of zomaar om hier de boel te komen verkennen. Het is een stad waar jong en oud samen komen en waar alle culturen bij elkaar samen zijn. Het is hier altijd druk, of dat je nu vroeg of laat door de stad loopt, er zijn altijd mensen die naar de tram rennen of gaan winkelen. Amsterdam heeft ook als voordeel dat de verbindingen hier goed zijn en men dag en nacht goed naar deze stad kan reizen. Er rijden zelfs nachttreinen als er speciale feesten zijn. Er worden extra bussen ingezet e.d. en daar maken veel mensen dan ook gebruik van. Voor zo’n populaire stad is het belangrijk dat er een goede doorstroming van verkeer is en er genoeg openbaar vervoer connecties zijn om de stad gaande te houden en opstoppingen te voorkomen. Gelukkig is dit ook goed geregeld!

Trends laten zien dat steeds meer buitenlandse jongeren hier komen studeren. Ze vinden Amsterdam een leuke stad en gaan hier op kamers wonen. De stad is erg multicultureel wat zorgt voor een unieke sfeer. Dit zorgt er weer voor dat mensen veel van elkaar kunnen leren en samen de tijd door kunnen brengen. Het is een stad met veel mogelijkheden, niet alleen de coffeeshops doen het hem, ook de bezienswaardigheden en de winkels zijn een hot item bij jong en oud in Amsterdam.