Dwalen door Amsterdam is heerlijk. De levendige oude stad met zijn fraaie en afwisselende architectuur is een lust voor het oog. Ook als je weer thuis bent. Haal Amsterdam in huis: laat je mooiste foto van de stad groot op canvas afdrukken. We zetten een aantal oude en nieuwe fotogenieke plekken voor je op een rijtje.

De wallen


In het oudste stukje van Amsterdam kom je de mooiste grachtenpanden tegen en de mooiste stukjes gracht. Het is ook een van de weinige plekken van de stad waar je grachten kunt fotograferen zonder auto’s. Fotografeer de brede Kloveniersburgwal met een fraaie wolkenlucht of kies voor de intieme Groenburgwal met de Zuidertoren als markant element. Op de Wallen staat ook de Oude Kerk, het oudste gebouw van Amsterdam. Vanaf de toren heb je een spectaculair uitzicht over de stad. Het is een mooie plek voor panoramafoto’s!

IJ-oevers


Liefhebbers van moderne architectuur kunnen hun hart ophalen langs het IJ. Als je het Centraal Station van Amsterdam aan de noordzijde uitloopt, sta je meteen langs het water. Je kunt verschillende gratis veerponten nemen naar de overzijde van het water, onder andere naar het Eye Filmmuseum. Fraaie Hollandse wolkenluchten geven een extra dimensie aan de foto’s die je hier neemt en komen mooi uit op canvas.

Museumplein


Het Museumplein is het culturele hart van de stad. Op steenworp afstand van elkaar vind je hier het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het geheel vernieuwde Stedelijk Museum. Het is bovendien een van de weinige open plekken in de stad, en daarmee een prima locatie om mooie foto’s te maken. De kleurrijke letters van I Amsterdam doen het in iedere foto. In de winter kun je hier prachtige beelden schieten van de ijsbaan voor het Rijksmuseum, die je doen denken aan de gezellige beelden van Oud-Hollandse meesters.